Ciocolata spectacol – BOVETTI

Despre creator :

Walter Bovetti  - Creatorul

Walter Bovetti - Creatorul

Nativ din Piemont, Walter Bovetti paraseste Italia in anul 1985, la varsta de 27 de ani, pentru a se stabili in Franta. Pe vremea aceea Valter se ocupa cu fabricarea mai multor feluri de  biscuiti.

„Genneza” Bovetti :

In 1994 isi deschide prima ciocolaterie in orasul Correze in sudul Frantei, la acest moment iesind in evidenta cu o productie de ciocolata de peste 400 de kg pe zi realizata cu o linie de productie automata, de 20 de m lungiume, creata de Bovetti insasi.

De-alungul timpului el a investit in echipamente de productie inovatoare ce permit prelucrarea ciocolatei in mod manual cat si industrial.

In anul 2002 inaugureaza o noua fabrica, ciocolaterie, muzeu de ciocolata si boutique, toate in acelasi loc : orasul Terrasson in sud-vestul Frantei.

Echipa Bovetti

Echipa Bovetti

Pentru asigurarea celei mai bune calitati, Bovetti se foloseste de materii prime atent selectionate, un know-how special, metode de prelucare atat traditionale cat si moderne, iar untul de cacao regasit in ciocolata sa este 100% natural.

In anul 2008 Bovetti atinge o noua treapta a calitatii reprezentata de ciocolata fara continut de lecitina din soia, elimand astfel riscul aparitiei alergiilor sau al organismelor modificate genetic (G.M.O.)

Pe langa notorietatea de talie internationala (exporturi in 18 tari din Europa, SUA, Canada, Japonia, China, Coreea, Taiwan si Rusia), ciocolatele Bovetti s-au bucurat de numeroase premii primite la saloane internationale cum sunt SIAL – Paris sau Chocolate Show – NY, premii acordate pt gradul inovator al produselor sale.”

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] desert degustăm ciocolată fină, creaţia maestrului Walter Bovetti, originar din Cuneo (Piemonte), ce a fondat în regiunea Perigord din Masivul Central Francez […]

  2. […] foarte mare pentru proprietatile ciocolatei am cules din comunicarea maestrului artizan ciocolatier Walter Bovetti  referitoare la proprietatile ciocolatei precum si cateva recomandari de […]

  3. […] Ciocolata spectacol – BOVETTI […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: